Un passeig pel món de la Il.lustració

Ets il•lustrador?, o simplement, no saps dibuixar ni l'o amb un canó però... t´encanta la il•lustració??? Doncs no et perdis la revista ¡HOLA! del sector, el blog absolutament imprescindible!
Coneixeràs als teus col•legues de professió i sabràs qui s'amaga darrere dels teus dibuixos preferits.
Si coneixes a gent aficionada d'aquest mundillo recomana'ls el link, entre tots ho farem graaaaaaaaaaaan!

jueves, 13 de mayo de 2010

Un lloc màgic i especial...ABRACADABRA (Avilés)

Un dia Martina i Golafre van decidir anar a fer un volt... Com sabeu Martina té super poders il·lustrats i aquesta vegada va decidir usar el de "pilot automàtic amb teletransport sorpresa" L'única pega que té aquest super poder és que els aterratges solen acabar amb les dents mossegant el terra. Però ja estaven acostumats i sabien que sempre arribaven a llocs increïbles i, per tant, valia la pena assumir el petit inconvenient jeje... Després de l´"esperat" aterratge i de caminar uns minuts van descobrir que havien anat a parar a Avilés. La veritat és que el lloc era preciós! i no van trigar ni cinc minuts a observar una resplendor que semblava cridar-los com les Sirenes a Ulisses... ERA IRRESISTIBLE!

Martina: -Posa, ABRACADABRA!... entrem, entrem, quina bona pinta té!-
Golafre: -Auuuuuuuuuuuuuuuuuu Auuuu guaaaauuuuu guaaaau (=ja estàs trigant mossa!)

LIBRERÍA ABRACADABRA
c/ López Ocaña, 9
33401 Avilés (Asturias)
Tfno. 984 832 811
Fax 984 832 910
Abracadabra@telecable.es


Després de gaudir durant hores de la màgica llibreria, no van poder evitar fer-li una entrevista a les encantadores reines del lloc: Ana i Ana, per a compartir-la amb tots vosaltres...

M&G: Parleu-nos una mica de vosaltres i de com va sorgir la idea d'obrir la llibreria
A&A: Som dues sòcies, dues Anas, mares de dos i tres fills, que un bon dia van decidir muntar el seu propi negoci, i entre totes les possibilitats van triar treballar en alguna cosa que a les dues els agradava molt, els llibres i els nens. Per aquest motiu el nostre negoci només podia ser una llibreria especialitzada en infantil i juvenil. I així va néixer Abracadabra, un espai que no existia a Avilés, orientat als nens i aquells adults que volguessin deixar-se engrescar per la Màgia dels llibres.

M&G: Quina qualitat o fet diferencial destaqueu de Abracadabra?
A&A: A Abracadabra treballem amb una àmplia selecció d'editorials, algunes molt petites i de recent creació, però que publiquen llibres meravellosos, petites obres d'art, no només en l´il·lustració i el text, sinó també en el format i l'enquadernació. A més apostem per escriptors i il·lustradors de vegades poc coneguts però d'una qualitat extraordinària.


M&G: Organitzeu presentacions o d´altre tipus d'activitats per al públic infantil-juvenil?
A&A:Intentem acostar els nens a la literatura, mitjançant tallers i contacontes que fem tots els dissabtes al matí gratuïtament. També hem aconseguit implicar a unes quantes mares (els pares es resisteixen més) que han vingut a contar contes a un munt de nens. Vam tenir el plaer de contar amb la Fátima Fernández Méndez que va venir a presentar-nos el seu conte "Nora, la niña de sal" i dilluns que ve 17 de maig tindrem la presentació a la llibreria de Este loco mundo (17 cuentos) de Miguel Ángel García Argüez, David Eloy Rodríguez y José María Gómez Valero, editat per Cambalache.




M&G: Teniu alguna anècdota que us hagi passat a la llibreria?
A&A: Anècdotes, estant envoltades de nens, en tenim moltes, però no deixa de sorprendre'ns quan entra una senyora a la botiga i et diu això de: - Ah!!! Però? existeixen llibres per a nens menors de 5 anys?- Et quedes esbalaïda.

M&G: Teniu algún il.lustrador predilecte?
A&A: Cadascuna té, per descomptat, un il·lustrador i un autor favorit, però les dues coincidim en l´ Elena Odriozola, Roger olmos, Rebecca Dautremer, Selma Mandine… com a il.lustradores i en el Pablo Albo, Mikel Valverde y Roald Dalh com escriptors. Encara que podríem fer una llista de 50 perfectament.

M&G: Ens podeu recomanar algunes novetats?
A&A: Com a novetats podríem destacar els dos últims de Jimmy Liao, La noche estrellada y Esconderse en un rincón del mundo (especialmente el primero) editats per Barbara Fiore; y La gran fábrica de las palabras, de Agnès de Lestrade y Valeria Docampo, editat per Sleepyslaps. Per posar algun, perquè hauríem de nomenar molts més.

M&G: i algun llibre "de sempre”?
A&A:Desgraciadament els llibres clàssics, como els de Julio Verne o Emilio Salgari, no tenen massa acseptació avui en dia. Ara prefereixen llibres més visuals, acolorits i amb altre tipus d'aventures de més acció, més actuals. No saben el que es perden! El problema és que a certes edats no es deixen aconsellar .

M&G:Quins són els llibres que es venen més?
A&A:Per als més petits un llibre que triomfa sempre és el Pollo Pepe de SM o ¿A qué sabe la luna? de Kalandraka, i el que més venem per a nens a partir de 7 anys és Gerónimo Stilton, aquest Rosegador, director d'un diari de Ratonia, que ha aconseguit que molts nens s'iniciïn a la lectura, llegint les seves grans aventures en el Regne de la Fantasia.




M&G: Teniu botiga virtual?
A&A: De moment estem treballant en la nostra pàgina web i sí, pretenem posar botiga virtual, probablement no amb tot el fons que tenim a la llibreria, sinó amb determinats llibres i articles escollits.
http://www.abracadabralibros.com/
http://www.libreriaabracadabra.blogspot.com/

Ja sabeu si passeu per Avilés, no us perdeu aquest lloc de conte ;-) ¡¡¡Gràcies ANAs per la fantàstica entrevista!!!

1 comentario:

No em diguis!