Un passeig pel món de la Il.lustració

Ets il•lustrador?, o simplement, no saps dibuixar ni l'o amb un canó però... t´encanta la il•lustració??? Doncs no et perdis la revista ¡HOLA! del sector, el blog absolutament imprescindible!
Coneixeràs als teus col•legues de professió i sabràs qui s'amaga darrere dels teus dibuixos preferits.
Si coneixes a gent aficionada d'aquest mundillo recomana'ls el link, entre tots ho farem graaaaaaaaaaaan!

jueves, 29 de abril de 2010

Personatges Il.lustres del Món Il.lustrat; Avui: ¡MARIO ROSALES!

Aquesta setmana en la secció de Personatges Il•lustres del Món Il•lustrat, tenim una veritable joia, un virtuós de la il•lustració i de la creativitat, més que un il•lustrador podríem considerar-lo tot un suuuuper home!!!. No, no exagero, només teniu que veure la quantitat i la qualitat de tots els projectes que duu endavant, SORPRENENT! Si no em creieu no us perdeu la següent entrevista on sabreu vida, obra i miracles de? MARIO ROSALES!!!


Nom: Mario Rosales
Data i lloc de neixement: 18/02/72. Mèxic D.F.
Blog: http://intentodevuelo.blogspot.com/
Web: http://www.triveroquio.com/

Estudis artístics i no artístics:
Enginyeria en Sistemes Computacionals (Institut Tecnològic i d'Estudis Superiors de Monterrey ) 1989-1993
Disseny de la Comunicació Gràfica (Universitat Autònoma Metropolitana) 1993-1998
Especialitat en Animació Cinematogràfica (Filmoteca de la Universitat Autònoma de Mèxic) 1998.



M & G: Què fa un Enginyer de Sistemes en el món de la Il•lustració???
Mario: Vaig creure que la carrera en sistemes m'anava a donar les eines per a poder-me dedicar a l'animació, però no va ser així, no obstant això em va donar una formació estructurada i emprenedora. I vaig complementar els meus estudis amb la carrera en disseny on realment vaig trobar les eines per a desenvolupar-me en les àrees que més m'agraden: La il•lustració, l'animació i la publicitat.

M&G: Quin va ser el teu primer treball en el món de l'animació i la il•lustració?
Mario: El meu primer treball va ser a la universitat (Tec. de Monterrey), al canal de televisió de l'escola, realitzant pantalles per a les classes via satèl•lit del Sistema d'Educació a Distància, també petites animacions per a anunciar la programació, amb això m'ajudava a pagar els meus estudis. A l'entrar a la carrera de Disseny vaig començar a treballar pel meu compte i vaig muntar un petit despatx enfocat principalment a la identitat corporativa, des d'aquí vaig anar emprenent projectes de forma independent i actualment són 3 els que ocupen el meu temps creatiu:
- Triveroquio, estudi d'il•lustració i animació, on juntament amb Anabel Prado (la meva esposa) i Jorge Medoza (gran amic) juguem i ens divertim amb projectes que ens apassionen http://www.triveroquio.com/
- Kimérica, agència de publicitat, on tinc l'oportunitat de desenvolupar conceptes creatius per a tot tipus de públics, m'agrada molt poder-me comunicar amb idees que atreguin l'atenció de la gent http://www.kimerica.com.mx/
- Onírika, productora i editorial des d'on estem construint el primer diari sensacionalista per a nens, amb una proposta molt divertida que busca acostar als nens a la lectura http://www.elmorbito.com/


M & G: El teu treball preferit dels quals has fet fins a ara?
Mario: Tinc un projecte que m'agrada molt perquè l´hem creat l´Anabel (la meva esposa) i jo, es diu Martina fins a avui, però tal vegada el seu títol final sigui Un monstre pelut, ens ha agradat molt desenvolupar-lo, Ani va escriure la història i a mi em va tocar il•lustrar-la, segurament per a finals d'aquest any veurà la llum a la Fira Internacional del Llibre de Guadalajara, el que ens dóna molta emoció per que està dedicat a la nostra primera filla, Aitana, que naixerà molt, molt aviat. I en quant a animació hi ha un parell que m'han donat moltes satisfaccions:




M&G: Tens algun premi?
Mario:
-Membre del Consorci Internacional d'Animadors de l'ONU
- 2° Lloc en el XV Catàleg d'Il•lustració (CONACULTA Mèxic)
- Finalista del premi Disseny 2009 (Mèxic)



M & G: Com t'inspires?
Mario: De moltes formes, observant a la gent, llegint, somiant, però sobretot treballant. M'encanta reunir-me amb gent creativa i generar idees que entre tots podem dur a un lloc on de manera individual no s'hagués pogut. I per a il•lustrar? la veritat és el que més em costa en funció de la inspiració, perquè per això necessito estar molt concentrat i de preferència aïllat, és un exercici que em cansa mentalment, però que em deixa moltes satisfaccions.



M & G: Quins són els teus entreteniments?
Mario: Òbviament el cinema, els llibres (il•lustrats millor encara) però anar en veler és una de les activitats que m'encanta realitzar, a més la meva esposa és la timoner (així com en la vida, elles marquen el rumb), amb l'aigua i el vent es viuen grans moments de reptes, competència i diversió.

M & G: Quin és el teu llibre o conte preferit?
Mario: Momo, de Michael Ende, ho vaig descobrir molt, molt jove i em va encantar, va anar el llibre que em va acostar a la lectura. També em fascina On habiten els monstres, de Maurice Sendak. I hi ha un àlbum il•lustrat que em diverteix molt, Captain Arsenio: Adventures and (els meus)adventures on flight, de Pablo Bernasconi

M & G: I la teva pel•lícula preferida?
Mario: Tinc un parell que últimament m'han causat molt bon sabor de boca i que connecten molt amb mi, sí podria dir que són en aquest moment els meus favorites, Once (de John Carney) i Where the wild things are (de Spike Jonze)
Podeu veure un avanç a:
http://www.youtube.com/watch?v=01-PqqifyjA


M&G: Quina música escoltes?
Mario: Ara el que més escolto de la meva play list és The Killers, Arcade Fire, The Frames i Pulp, i fa no gaire em vaig trobar amb la música i lletres de Ismael Serrano i també les toco sovint.


M&G: Quin és el teu Il•lustrador favorit?
Mario: M'encanta el treball de Michael Sowa

M&G: Recomana'ns una web o un blog
Mario: http://superpunch.blogspot.com/


Moltíssimes gràcies Mario! a més d'un gran artista ets un tio "COLLONUT" com es diu a la nostra Terra :-))))))

Des de Martina i Golafre us animem a conèixer la publicació El Morbito perquè és ESPECTACULAR!, això sí que és una revista per a nens diferent i original.

Com ens diuen al seu dossier de premsa:

" S'afirma que “llegir és bo”. Però, per què llegir? Si un nen entén la lectura com una medicina en comptes de tornar-la un hàbit, qualsevol material literari es converteix en obligació i no en gust. El concepte del Morbito s'enfoca a convertir aquest sabor amarg (“disfressar-los la medicina”) en alguna cosa divertida i que puguin fer seva. Ja que la lectura és sobretot una finestra per a l'autoconeixement i la creativitat, i què millor que aconseguir aquest hàbit amb gust i des de nens."

martes, 27 de abril de 2010

ACHTUNG! Per fi sabem perquè ha fet tan mal temps aquest any...



Golafre, que és molt senyoret i molt gandul, no soporta la calor ni el bon temps... Perquè, us preguntareu?, doncs perquè prefereix que plogui i faci fred per tenir una bona excusa per a quedar-se a casa fent el manta al sofà i menjant tot el que enxampa a tort i a dret; Així que va decidir atreure al petit asteroide anomenat
"255288 Nº 35 S tocapilotetes" de la nebulosa del Gos Pudent, amb ajuda d'un super imant que amablement li va "cedir" un accelerador de partícules proper (que per cert, es va espatllar només ésser inaugurat ... ara ja sabem perquè). En fi, que l'asteroide es va quedar propet propet del sol tapant-lo i espatllant-nos les nostres meravelloses vacances de Setmana Santa. Aquí em veieu utilitzant la meva super bufera catadrióptica que immediatament va allunyar a l'asteroide i que ens ha retornat, per fi!, el sol i el bon temps. APROFITEU! perquè veig al Golafre amb cara de perverses maquinacions arghhhhhh
Golafre: grrre nyyee ggnyee Aink aInk (= Això no quedarà així mala pécora, en llenguatge de gos)

jueves, 22 de abril de 2010

Personatges Il.lustres del Món Il.lustrat; Avui: ¡MARTA CABROL!

Avui la Martina i en Golafre estàn mooolt nerviosos i emocionats perquè inauguren secció! Però no és una secció qualsevol no…Es tracta de una secció ¡imprescindible!, dedicada a la aristocràcia del Món Il.lustrat.
Així que no ens enrotllem més! … Queda formalment inaugurada la secció… tatxan tatatatxaaaaaaaaaan:
¡PERSONATGES IL.LUSTRES DEL MÓN IL.LUSTRAT!
I és un veritable honor per a nosaltres comptar com a padrina amb la fantàstica, increïble e inimitable il.lustradora… ¡¡¡MARTA CABROL!!!







Nom: Marta Cabrol Espinal
Data i lloc de neixement: 22/11/76. al meu DNI posa que vaig nèixer a Sabadell, però vaig nèixer a Barcelona
Blog: http://martacabrol.blogspot.com/

Estudis artístics:
Diseny gràfic a l´ ESDI (Escola Superior de Disseny) ,Sabadell.
Postgrau en il.lustració a l´ Escola EINA


M & G: ¿Quina va ser la teva primera feina com il.lustradora?
Marta: Jo fa força anys que he estat treballant en disseny gràfic i sempre que he pogut he utilitzat la il.lustració com a recurs, però que em contractessin exclusivament com a il.lustradora va ser per fer una feineta a la Revista de Barcelona Educació. Va ser una feina petita però arran d’aquesta em van trucar d’altres llocs i em vaig començar a engrescar en el món de la il.lustració.
M & G: De totes les il.lustracions que has fet fins ara ¿Quina és la teva preferida?
Marta: Ui, no sé pas… moltes vegades les il.lustracions que més m’agraden són aquelles que m’han sortit així “plof” sense pensar-les massa… però m’encanta fer les il.lustracions pel Tatano (La revista dels més menuts de Cavall Fort) per vàries raons, perquè és un registre en què m’hi sento molt còmode, perquè jo sempre havia estat subscriptora del Cavall Fort i em fa molta il.lusió col.laborar-hi ara de gran, a més de que treballar amb ells és un plaer.



M & G: ¿Com t´inspires?
Marta: Amb un llàpis i un full NO blanc. Quan vull que vingui ràpid la inspiració haig d’agafar fulls a on ja hi tingui molts dibuixos i gargots. Com més ple estigui de dibuixets un sobre l’altre millor. Aquesta és la meva tècnica més efectiva d’inspiració; aquesta i la visió una mica infantil de les coses que crec que encara conservo

M & G: ¿Quins són els teus hobbies?
Marta: A mi m’agrada fer moltes coses! Ai, perquè el dia hauria de tenir moltes més hores! Però me n’adono que tots els meus hobbies al final giren al voltant dels mateixos temes: Dibuixar, la natura (conèixer les herbes medicinals, els ocells, etc…) La música (encara que ara la tinc una miiiica abandonada). El món tradicional o sobretot la tradició oral (els contes, rondalles, cançons… ). I després faig un cocktail de tot i acabo dibuixant ocells amb nens cantant, o canto contes d’herbes medicinals, o … vés a saber, però no paro!



M & G: ¿Quin és el teu llibre o conte preferit?
Marta: Hi ha un conte que trobo preciós, no sé si preferit perquè m´agraden tants, però al menys estaria entre els primers: “La Lluna d’en Joan” de la Carme Solé Vendrell. Tant la història com les il.lustracions les trobo maquíssimes.

M & G: ¿I la pel.licula infantil o d´animació que t´agrada més?
Marta: The Snowman. No sé si per aquí hi deu haver massa gent que la conegui. De petita el meu pare ens la va portar d’Anglaterra i ens encantava a tota la família; l’haviem mirat una pila de vegades! Està basada en el conte “The Snowman” de Raymond Briggs que a Anglaterra és un clàssic. Jo li tinc un especial afecte i fa un parell d’anys la vaig buscar en DVD pels meus nens i justament n’havien fet una edició especial. I ara la tornem a veure una piiiiiila de vegades però no me’n canso.
M & G: ¿Quina música escoltes?
Marta: Sobretot música tranquila. M’agraden molts estils diferents de música però la majoria de temps en què n’escolto és treballant i si em poso música més “canyera” m’acabo atabalant. De totes maneres també tinc dies i dies.

M & G: ¿Tens algún il.lustrador preferit?
Marta: No tinc il.lustrador preferit, tinc mooolts il.lustradors preferits! Uns per unes coses i altres per unes altres; i tots són tant diferents! O sigui que no sé quin dir-te…
Com que a mi em mou més el cor que cap altra cosa, et dic la Pilarín Bayés perquè en tinc el bon record de passar-me moltes hores mirant les seves il.lustracions i descobrir-ne coses noves cada vegada.

M & G: Recomanan´ns un blog o una web
Marta: Això dels blogs a mi em té ben enganxada i fa poquet vaig anar a espetegar al blog de la Carme Sala: http://lamevamaleta.blogspot.com/
M’agrada tot el què hi penja, les explicacions i els seus dibuixets. Va ser un molt bon descobriment, a veure si us agrada.

¡Mil gràcies Marta, ets una super crack!


Demà és el dia de Sant Jordi i és imprescindible comprar la ROSA DELS XUKLIS!
No sigueu "capullitos" i compreu-la! Mai 0,50 euros han donat tanta VIDA I IL.LUSIÓ :-))))))
Ja veus 0,50 euros, molt menys que el café del Zapatero!

martes, 20 de abril de 2010

Fent el ridícul...



Golafre un cop més me l´havia jugat... Tot va començar quan no vaig voler donar-li una altra llauna dels seus estimats "Friskis super royal al salmó blau dels mars del nord amb caviar megaluxós".

En aquell mateix moment hauria d´haver endevinat amb els meus superpoders il.lustrats que me la jugaria i ben jugada, però jo...tenia l´antena biónico-telepàtica apagada (ja sabeu amb el canvi a TDT i tot aquest rotllo...) i no vaig rebre cap senyal del seu maquiavèlic cervell de gós... només vaig intuïr un lleu desplaçament del seu morro que em va semblar una ganyota esfereïdora....

Però noooorl! aquesta ganyota significava el pitjor!, efectivament... Golafre havia decidit venjar-se de mi enviant-me un missatge al móbil fent-se passar per en Josep, el meu estimat Josep!, el tio més bo de tot l´insti, dient-me que m´estimava i que m´esperava a la sortida de classe per cantar-me una cançó d´amor...

Us deixo el testimoni gràfic del ridícul suprem que vaig fer al veure que tot havia sigut una trola del Golafre

P.D: Golafre: - juassss juassjjjuasss brrrr greeee gnyeee bup burf! (= fes-te fotre! en lleguatge de gós)

lunes, 19 de abril de 2010

Presentació / Inauguració del blog!



Hola som la Martina i en Golafre, sabem que el món real pot semblar un autèntic rotllo i molt avorrit, per això volem ensenyar-vos el nostre món paral.lel, molt més animat i no per això menys real! Jo sóc la Martina, una noia amb super poders il.lustrats, a la foto de la capçalera del blog em podeu veure fent de les meves a la platja , li faltava una miqueta de sal a l´aigua jeje… el meu acompanyant és en Golafre, un gos molt particular i “senyoret” que sempre està de mala lluna i només pensa en menjar i pegar-se la gran vida mentre jo he de desfer els seus entorts :-S Hem decidit obrir aquesta finestreta mágica per tal de que coneixeu als nostres “veïns” del món de la il.lustració i a les seves respectives “mares o pares”. Gaudiu amb nosaltres d´aquesta aventura!

Martina i Golafre